Nieuws

Hier delen we nieuws dat relevant is voor huisartsenzorg in achterstandswijken. Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan houden we je op de hoogte van het laatste nieuws en bijeenkomsten. Dit kan onderaan deze pagina. Wil je nieuws met ons delen? We horen graag van je.

Infographic: eerstelijnszorg

Pharos, het expertisecentrum gezondheidsverschillen, heeft een infographic gemaakt over de eerstelijnszorg in Nederland. De infographic geeft antwoord op de vraag: Wat moet je doen als je ziek bent in Nederland? De infographic is gemaakt om zowel zorgverleners als nieuwkomers te ondersteunen. Het geeft inzicht en kan helpen bij het uitleggen van de rol van de huisarts en wanneer je de huisarts moet bellen. Ook wordt er uitgelegd welke zorgprofessionals nog…

Nieuwe website

Welkom, dit is onze nieuwe website. De Achterstandsfondsen ondersteunen huisartsenpraktijken in achterstandswijken om de kwaliteit van huisartsenzorg te bevorderen. We doen dit op zowel landelijk als regionaal niveau. Op deze website lees je waar we landelijk aan werken. Dit noemen we onze speerpunten. Daarnaast kun je eenvoudig de informatie van de regionale fondsen vinden. In de projectendatabase vind je waar de 16 regionale achterstandsfondsen aan werken. Deze projectendatabase is nog…

Boek: Persoonsgerichte zorg in de huisartsenpraktijk

Persoonsgerichte zorg in de huisartsenpraktijk, met aandacht voor sociale omstandigheden en etnische diversiteit in de huisartsenpraktijk. Een boek vol praktische tips en wetenschappelijke kennis.

Onderzoeksrapport ‘Zorgzaam uit de crisis’: Vijf uitgangspunten voor inclusief en zorgzaam beleid

De Universiteit voor Humanistiek heeft onderzocht welke impact het coronabeleid heeft op kwetsbare groepen in onze samenleving. In het rapport ‘Zorgzaam uit de crisis’ delen ze vijf uitgangspunten voor inclusief en zorgzaam beleid. Hier lees je kort meer over de aanleiding van dit onderzoeksproject, de onderzochte doelgroepen en de uitgangspunten voor beleidsmakers.

Hoe ervaren mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden hun zorg?

Hoe kun je bewoners met complexe problematiek en beperkte gezondheidsvaardigheden in de wijk beter en sneller op weg helpen? Hoe kun je zorgen dat zij in het medische en sociale domein de juiste zorg en ondersteuning krijgen? Vilans onderzocht in de wijk Nieuwland in Schiedam welke knelpunten deze patiënten ervaren.

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws en onze bijeenkomsten? Meld je via onderstaand formulier aan voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Naam

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA. Het privacybeleid(opent in nieuw tabblad) en de servicevoorwaarden(opent in nieuw tabblad) van Google zijn van toepassing.