Projectendatabase

In het hele land zijn 17 achterstandsfondsen actief. Zij geven financiële ondersteuning aan wat er lokaal nodig is. Op deze pagina lees je meer over de diverse projecten die in het land worden uitgevoerd. Je vindt er naast een omschrijving van het project óók contactgegevens. Zo kun je contact opnemen met het lokale fonds.

In de aankomende periode zullen we meer projecten toevoegen. Ben je op zoek naar informatie over een project dat je hier nog niet terug kunt vinden? Wij helpen je graag verder. Neem contact met ons op.

Zoeken

Onderwerp

Fonds

Status

Filters:
Taal en cultuur

Tolkentelefoon voor alle huisartsenpraktijken in Midden Nederland

Huisartsen, AIOS en POH’s, werkzaam in het FAM werkgebied, kunnen eenvoudig en kosteloos gebruik maken van de tolkentelefoon via Global Talk. Deze vergoeding geldt voor alle huisartsenpraktijken. Dus ook als u niet in een achterstandswijk werkt.
Bewegen en leefstijl

Stoppen met roken kansrijk voor iedereen

Stoppen-met-Roken Actieonderzoek; versterken van de samenwerking tussen professionals uit zorg met sociaal domein om meer mensen met een lagere sociaaleconomische positie de kans te geven op een rookvrije toekomst!
GGZ

Onderzoek naar passende interventies voor patiënten met chronische stress in achterstandswijken

Pharos doet onderzoek naar passende interventies voor chronische stress in drie achterstandswijken in Midden-Nederland. Dit leidt tot betere onderlinge afstemming bij behandeling, betere zorgkwaliteit en werkdrukvermindering bij huisartsen.
Communicatie en voorlichting

Geldstress in de huisartsenpraktijk – samen leren voor beter signaleren, bespreken en verwijzen

In een pilot hebben huisartsen en buurtteam nauw samengewerkt om het signaleren, bespreekbaar maken en verwijzen bij geldstress te verbeteren. Op basis van deze ervaringen worden andere praktijken begeleid om hiermee aan de slag te gaan.
Communicatie en voorlichting

Communicatie laaggeletterd-proof maken (HMAH)

Het optimaliseren van communicatiemiddelen van de praktijk, zoals de website/het wachtkamerscherm, voor patiënten die moeite hebben met lezen en schrijven.
Nascholing

Training: Omgaan met grensoverschrijdend en intimiderend gedrag (HMAH)

In deze training leren medewerkers van de huisartspraktijk verschillende vormen van agressie en geweld herkennen, erkennen en op te lossen.
Laaggeletterdheid

Training: Effectief communiceren met laaggeletterden (HMAH)

Hoe herken je een patiënt die laaggeletterd is? En hoe pas je je communicatie aan op zijn of haar niveau?
Gezondheidsvaardigheden

Intervisie praktijkondersteuners (HMAH)

Praktijkondersteuners (POH-S) van diverse praktijken in Leiden Noord bespreken casuïstiek.
Samenwerking in de wijk

Wijktour

Maak kennis met organisaties uit het sociaal domein in de wijk!
Samenwerking in de wijk

Wijkgericht overleg

In toenemende mate worden huisartsen betrokken bij ontwikkelingen in de wijk, vaak geïnitieerd door de gemeente Amsterdam.