In de aankomende periode zullen we meer projecten toevoegen. Ben je op zoek naar informatie over een project dat je hier nog niet terug kunt vinden? Wij helpen je graag verder. Neem contact met ons op.
Filters:

Taal en cultuur
Tolkentelefoon voor alle huisartsenpraktijken in Midden Nederland
Huisartsen, AIOS en POH’s, werkzaam in het FAM werkgebied, kunnen eenvoudig en kosteloos gebruik maken van de tolkentelefoon via Global Talk. Deze vergoeding geldt voor alle huisartsenpraktijken. Dus ook als u niet in een achterstandswijk werkt.

Bewegen en leefstijl
Stoppen met roken kansrijk voor iedereen
Stoppen-met-Roken Actieonderzoek; versterken van de samenwerking tussen professionals uit zorg met sociaal domein om meer mensen met een lagere sociaaleconomische positie de kans te geven op een rookvrije toekomst!

GGZ
Onderzoek naar passende interventies voor patiënten met chronische stress in achterstandswijken
Pharos doet onderzoek naar passende interventies voor chronische stress in drie achterstandswijken in Midden-Nederland. Dit leidt tot betere onderlinge afstemming bij behandeling, betere zorgkwaliteit en werkdrukvermindering bij huisartsen.

Communicatie en voorlichting
Geldstress in de huisartsenpraktijk – samen leren voor beter signaleren, bespreken en verwijzen
In een pilot hebben huisartsen en buurtteam nauw samengewerkt om het signaleren, bespreekbaar maken en verwijzen bij geldstress te verbeteren. Op basis van deze ervaringen worden andere praktijken begeleid om hiermee aan de slag te gaan.

Communicatie en voorlichting
Communicatie laaggeletterd-proof maken (HMAH)
Het optimaliseren van communicatiemiddelen van de praktijk, zoals de website/het wachtkamerscherm, voor patiënten die moeite hebben met lezen en schrijven.

Nascholing
Training: Omgaan met grensoverschrijdend en intimiderend gedrag (HMAH)
In deze training leren medewerkers van de huisartspraktijk verschillende vormen van agressie en geweld herkennen, erkennen en op te lossen.

Laaggeletterdheid
Training: Effectief communiceren met laaggeletterden (HMAH)
Hoe herken je een patiënt die laaggeletterd is? En hoe pas je je communicatie aan op zijn of haar niveau?

Gezondheidsvaardigheden
Intervisie praktijkondersteuners (HMAH)
Praktijkondersteuners (POH-S) van diverse praktijken in Leiden Noord bespreken casuïstiek.

Samenwerking in de wijk
Wijkgericht overleg
In toenemende mate worden huisartsen betrokken bij ontwikkelingen in de wijk, vaak geïnitieerd door de gemeente Amsterdam.