Nascholing Herkennen Licht Verstandelijke Beperking

Training met theorie, praktijkvoorbeelden en uitwisseling gegeven door een arts verstandelijke gehandicapten en straatdokter, aangevuld met instructie van het gebruik van de SCIL Screener voor intelligentie en licht verstandelijke beperking.

Het FAW Rotterdam biedt ongeveer 4 maal per jaar de nascholing Herkennen Licht Verstandelijke Beperking aan. Met de trainers worden vooraf vier of vijf data vastgelegd. Via een mailing aan alle deelnemers van het fonds kan een praktijk of gezondheidscentrum een van die data reserveren. De nascholing vindt plaats op die betreffende locatie. 

De nascholing wordt gegeven door Marcel Slockers (huisarts en straatarts Rotterdam) en Michiel Vermaak (arts verstandelijk gehandicapten). Een vast onderdeel is de introductie van de SCIL, Screener voor intelligentie en licht verstandelijke beperking. 

De rol van het FAW is het aanvragen van de accreditatie voor de huisartsen en het verzamelen en doorgeven van de benodigde informatie en bewijzen t.b.v. de accreditatiepunten en draagt de kosten hiervoor. Daarnaast is het FAW Rotterdam verantwoordelijk voor de communicatie tussen trainers en de praktijken. De deelnemende praktijk ontvangt van het FAW een startset SCIL (papieren versie of digitale versie).  

Evaluatie

De nascholing wordt altijd erg positief ontvangen.

Over het project

Licht verstandelijke beperking (LVB)
1 maart 2015
Actief
12-09-2023

Over het fonds

FAW Rotterdam
Logo