Projectendatabase

In het hele land zijn 17 achterstandsfondsen actief. Zij geven financiële ondersteuning aan wat er lokaal nodig is. Op deze pagina lees je meer over de diverse projecten die in het land worden uitgevoerd. Je vindt er naast een omschrijving van het project óók contactgegevens. Zo kun je contact opnemen met het lokale fonds.

In de aankomende periode zullen we meer projecten toevoegen. Ben je op zoek naar informatie over een project dat je hier nog niet terug kunt vinden? Wij helpen je graag verder. Neem contact met ons op.

Zoeken

Onderwerp

Fonds

Status

Filters:
Nascholing

Training: Omgaan met grensoverschrijdend en intimiderend gedrag (HMAH)

In deze training leren medewerkers van de huisartspraktijk verschillende vormen van agressie en geweld herkennen, erkennen en op te lossen.
Nascholing

Trainingen & scholingen achterstandsgerelateerd AFA

Vergoedingen voor trainingen en scholingen die achterstandsgerelateerd zijn.
Communicatie en voorlichting

Patiëntgericht communiceren

Training voor doktersassistenten over patiëntgericht communiceren.
Nascholing

Omgaan met werkdruk (AFA)

AFA ondersteunt huisartsen, praktijkondersteuners, doktersassistenten en praktijkmanagers die hun werkdruk willen verlagen met een vergoeding voor coaching, intervisie, supervisie en praktische ondersteuning.
Nascholing

Nascholing Verslavingen

Huisartsen in achterstandswijken worden vaak geconfronteerd met verslaafde patiënten. Hierbij is er steeds vaker sprake van nieuwe designer- en partydrugs. Ook het voorschrijven van geneesmiddelen door de dokter kan leiden tot verslavingen (de dokter als dealer). Hoe herken en voorkom je verslavingen en wat kun je doen om te saneren,…
Licht verstandelijke beperking (LVB)

Nascholing Herkennen Licht Verstandelijke Beperking

Het FAW Rotterdam biedt ongeveer 4 maal per jaar de nascholing Herkennen Licht Verstandelijke Beperking aan. Met de trainers worden vooraf vier of vijf data vastgelegd. Via een mailing aan alle deelnemers van het fonds kan een praktijk of gezondheidscentrum een van die data reserveren. De nascholing vindt plaats op…
Communicatie en voorlichting

Nascholing ‘Geen agressie in mijn praktijk’

LeerdoelHerkennen en beoordelen van conflictsituaties en het kiezen van de juiste aanpak.Onderscheiden van verschillende vormen van agressie en hier adequaat op reageren.Verwerven van inzicht en vaardigheden in verschillende gespreksvormen.Herkennen, erkennen en oplossen van escalatie en storingen in de communicatie.Inzicht in persoonlijke reacties op agressie en geweld. InhoudDe training richt zich op…
Nascholing

Filmavond ‘Eergerelateerd geweld’

Het FHA organiseert jaarlijks samen met het ziekenhuis Haaglanden Medisch Centrum een filmavond over een achterstandsgerelateerd onderwerp. Het doel is om de (huis)arts meer inzicht te geven in de wereld waar de patiënt vandaan komt. Het idee is overgenomen van het achterstandsfonds voor huisartsen in Rotterdam waar het een beproefd…
Bewegen en leefstijl

Demedicalisatie bij Diabetes

Scholing van twee avonden over het terugbrengen van medicatie onder diabetes mellitus type 2 patiënten.
Nascholing

Besnijdenis bij jongens en meisjes

FAM nascholing over de besnijdenis bij jongens en meisjes. Programma met twee ervaringsdeskundigen, uroloog en gynaecoloog.