Projectendatabase

In het hele land zijn 17 achterstandsfondsen actief. Zij geven financiële ondersteuning aan wat er lokaal nodig is. Op deze pagina lees je meer over de diverse projecten die in het land worden uitgevoerd. Je vindt er naast een omschrijving van het project óók contactgegevens. Zo kun je contact opnemen met het lokale fonds.

In de aankomende periode zullen we meer projecten toevoegen. Ben je op zoek naar informatie over een project dat je hier nog niet terug kunt vinden? Wij helpen je graag verder. Neem contact met ons op.

Zoeken

Onderwerp

Fonds

Status

Filters:
Samenwerking in de wijk

Wijkgericht overleg

In toenemende mate worden huisartsen betrokken bij ontwikkelingen in de wijk, vaak geïnitieerd door de gemeente Amsterdam.
Samenwerking in de wijk

Wijktour

Maak kennis met organisaties uit het sociaal domein in de wijk!
Migranten

Tolkentelefoon

Heeft u anderstalige patiënten in de praktijk? Maak gebruik van de tolkentelefoon! Het AOF vindt het belangrijk dat alle huisartsen in Almere en Amsterdam gebruik kunnen maken van de tolkentelefoon voor álle patiënten die de Nederlandse taal onvoldoende machtig zijn. Ook als de huisartsenpraktijk niet lid is van het AOF kan…
Organisatie van de praktijk

Stimuleringsbudget BBL-praktijkplekken

Een goed bemenst en goed functionerend assistententeam is de olie in de machine van de huisartsenpraktijk. Het is belangrijk dat er voldoende stageplaatsen beschikbaar zijn om nieuwe assistenten op te leiden.
Gezondheidsvaardigheden

Omgaan met werkdruk

Coaching, intervisie, supervisie en praktische ondersteuningHuisartsen in achterstandswijken hebben het druk. Gemiddeld gezien nog drukker dan huisartsen in niet-achterstandswijken, terwijl ook hier de werkdruk al ongewoon hoog is. Het AOF ondersteunt huisartsen die hun werkdruk willen verlagen.Met verschillende vormen van coaching, intervisie, supervisie en praktische ondersteuning krijgt de huisarts ondersteuning…
Communicatie en voorlichting

Laaggeletterden

Leer laaggeletterden herkennen en doe mee aan de trainingIn Nederland zijn ongeveer 2,5 miljoen mensen laaggeletterd. Laaggeletterden hebben moeite met het begrijpen en lezen van informatie of het opvolgen van instructies. Dit kan gevolgen hebben voor het juiste medicijngebruik of de therapietrouw. Lees hier alles over wat u kunt doen…