Projectendatabase

In het hele land zijn 16 achterstandsfondsen actief. Zij geven financiële ondersteuning aan wat er lokaal nodig is. Op deze pagina lees je meer over de diverse projecten die in het land worden uitgevoerd. Je vindt er naast een omschrijving van het project óók contactgegevens. Zo kun je contact opnemen met het lokale fonds.

In de aankomende periode zullen we meer projecten toevoegen. Ben je op zoek naar informatie over een project dat je hier nog niet terug kunt vinden? Wij helpen je graag verder. Neem contact met ons op.

Zoeken

Onderwerp

Fonds

Status

Filters:
Migranten

Inzet Interculturele Praktijkondersteuner Huisartsenzorg (POH)

Met de inzet van een interculturele POH wordt de hulpvraag van de patiënt sneller concreet in kaart gebracht en vertaalt naar passende zorg.
Communicatie en voorlichting

Regeling tolkenvergoeding Groningen

Huisartspraktijken in de provincie Groningen en in Noord-Drenthe kunnen met gebruik van de klantcode kosteloos gebruik maken van de regeling voor de tolkentelefoon van Global Talk.
Communicatie en voorlichting

Laaggeletterden

Het AOF biedt zowel trainingen voor het herkennen van laaggeletterden aan als de praktijkcheck om de praktijk voor laaggeletterden toegankelijker te maken.
Migranten

Tolkentelefoon

Heeft u anderstalige patiënten in de praktijk? Maak gebruik van de tolkentelefoon!
Migranten

Vergoeding tolkentelefoon regio Noord-Holland

Heeft u anderstalige patiënten in de praktijk? Maak gebruik van de tolkentelefoon!
Communicatie en voorlichting

Tolkentelefoon

Kosteloze inzet telefonische tolk via Global Talk
Communicatie en voorlichting

Tolkentelefoon en conference call achterstandsfonds Zuidwest Nederland en Zuidoost Brabant

Het achterstandsfonds is van mening dat communicatie met uw patiënten de basis is voor een goede zorg(relatie). Daarom vergoed het ASF de kosten van de tolkentelefoon
Communicatie en voorlichting

Training ‘Interculturele vaardigheden in relatie tot uw patiënt’

Vergroten van inzicht in de verschillen en overeenkomsten van diverse culturen en opvattingen m.b.t. ziekte en gezondheid.
Communicatie en voorlichting

Training Effectief communiceren met mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden

Hoe herken je een patiënt of cliënt die laaggeletterd is? En hoe pas je je communicatie aan op het niveau van deze patiënt? In de training leer je met je vragen, informatie en adviezen beter aan te sluiten op het scholingsniveau van de patiënt.
Laaggeletterdheid

Regeling 1-uurs consult achterstandsfonds Zuidwest Nederland

Het doel van het uur consult is om met de patiënt alle medische en psychosociale factoren die een rol spelen bij de klachten, te identificeren en te bespreken.