Projectendatabase

In het hele land zijn 16 achterstandsfondsen actief. Zij geven financiële ondersteuning aan wat er lokaal nodig is. Op deze pagina lees je meer over de diverse projecten die in het land worden uitgevoerd. Je vindt er naast een omschrijving van het project óók contactgegevens. Zo kun je contact opnemen met het lokale fonds.

In de aankomende periode zullen we meer projecten toevoegen. Ben je op zoek naar informatie over een project dat je hier nog niet terug kunt vinden? Wij helpen je graag verder. Neem contact met ons op.

Zoeken

Onderwerp

Fonds

Status

Filters:
Patiëntgerichte zorg

Uurgesprek vergoeding

Vergoeding uurgesprek om alle medische en psychosociale factoren te identificeren, te bespreken en bij te sturen. Vervolgconsulten zijn daarna korter en meer gestructureerd.
Communicatie en voorlichting

Uurgesprek

Het ASF Zwolle/Flevo/Vechtdal/Drenthe vergoedt voor huisartsenpraktijken die onder het fonds vallen een gesprek van een uur tussen een huisarts, physician assistant of praktijkondersteuner en een patiënt wonend op een erkende achterstandspostcode.
Communicatie en voorlichting

Patiëntgericht communiceren

Training voor doktersassistenten over patiëntgericht communiceren.
Patiëntgerichte zorg

Vergoeding SMS-service

Door sms-service vermindert de no-show. AFA kent eenmalige vergoeding (maximaal €1.500) investering personeels-/aanschafkosten sms-service toe.
Patiëntgerichte zorg

Verwijswijzer Gemeente Arnhem

De Verwijswijzer is een website voor patiënten, huisartsen en medewerkers van huisartspraktijken in de gemeente Arnhem met uitleg over juridische regels rond verklaringen en keuringen.
Patiëntgerichte zorg

Vergoeding voor Multidisciplinair Overleg

De werkdruk van huisartsen in achterstandswijken is vergroot door de complexe hulpvragen en multimorbiditeit. Goede afstemming tussen zorgverleners draagt bij aan kwalitatief goede zorg en het verlagen van de werkdruk.
Patiëntgerichte zorg

Vergoeding voor uurconsulten

Soms is er meer tijd nodig om de achtergrond van de klachten van een patiënt uit een achterstandswijk beter te begrijpen en vervolgens een passende oplossing te bieden. Een uurconsult biedt deze mogelijkheid.
Organisatie van de praktijk

Uurgesprek

Het doel van het uurgesprek is om met de patiënt alle medische en psychosociale factoren te identificeren en te bespreken die een rol spelen bij de klachten.
Gezondheidsvaardigheden

Intervisie praktijkondersteuners

Praktijkondersteuners (POH-S) van diverse praktijken in Leiden Noord bespreken casuïstiek.
Communicatie en voorlichting

Tolkentelefoon en conference call achterstandsfonds Zuidwest Nederland en Zuidoost Brabant

Het achterstandsfonds is van mening dat communicatie met uw patiënten de basis is voor een goede zorg(relatie). Daarom vergoed het ASF de kosten van de tolkentelefoon